Bulion i inne namiętności

Bulion i inne namiętności La Passion de Dodin Bouffant

7.1 /10
325 ocen
2023 135 min Wydany

Akcja filmu rozgrywa się we Francji w 1889 roku. Dodin Bouffant jest szefem kuchni, który mieszka z osobistą kucharką i kochanką Eugénie. Dzielą długą historię gastronomii i miłości, ale Eugénie odmawia wyjścia za mąż za Dodina, więc miłośnik jedzenia postanawia zrobić coś, czego nigdy wcześniej nie robił: gotować dla niej.

Ekipa

Stanowisko Nazwy
Reżyser Reżyser Trần Anh Hùng
Powieść Powieść Marcel Rouff
Scenariusz Scenariusz Trần Anh Hùng
Producent Producent Olivier Delbosc
Producent wykonawczy Producent wykonawczy Christine de Jekel
Projektant kostiumów Projektant kostiumów Trần Nữ Yên Khê
Montażysta Montażysta Mario Battistel
Operator zdjęć Operator zdjęć Jonathan Ricquebourg
Scenografia Scenografia Toma Baquéni
Dyrektor castingu Dyrektor castingu Gigi Akoka
Producent pomocniczy Producent pomocniczy Emilien Bignon
Dyrektor Produkcji Dyrektor Produkcji Angeline Massoni
Współproducent wykonawczy Współproducent wykonawczy Nora Chabert
Koproducent Koproducent Cédric Iland , Bastien Sirodot
Kierownik działu fryzjerskiego Kierownik działu fryzjerskiego Sophie Asse
Charakteryzator Charakteryzator Marthe Faucouit , Bénédicte Trouvé
Kierownik działu charakteryzacji Kierownik działu charakteryzacji Noa Yehonatan
Asystent produkcji Asystent produkcji Coline Hieronimus
Logo Firma
Gaumont FR
France 2 Cinéma FR
uMedia BE
Curiosa Films FR
Język
Français
Recenzje (1)

Co sądzą inni widzowie

71 %
Średnia ocena
1
Łącznie recenzji
Louisa Moore - Screen Zealots
Louisa Moore - Screen Zealots
17. 07. 2024
70%

„The Taste of Things“ to romantyczna drama, która jednocześnie jest historycznie dokładnym filmem z epoki o jedzeniu. Akcja toczy się w 1885 roku, jest to powoli przemieszczający się list miłosny do…

„The Taste of Things“ to romantyczna drama, która jednocześnie jest historycznie dokładnym filmem z epoki o jedzeniu. Akcja toczy się w 1885 roku, jest to powoli przemieszczający się list miłosny do sztuki i stylu francuskiej kuchni, a reżyser Anh Hung Tran czerpie wielką przyjemność z jego celebracji i radości z wszystkich spraw gastronomicznych.

7.1

Głosowano 325×

50% Średnia
0% 50% 100%
0/500