Rob Levitt
Uznany szef kuchni i rzeźnik Rob Levitt pierwszy raz zetknął się z gastronomią pracując jako zmywak naczyń podczas studiów jazzu na Uniwersytecie Illinois w Champaign-Urbana. To wprowadzenie do świata gościnności zapaliło w Robie nową pasję do branży restauracyjnej. Levitt przeszedł, by rozwijać swoje umiejętności w Instytucie Kulinarnym Ameryki, zanim trafił do Park Avenue Café na Manhattanie. Po pewnym czasie pragnienie powrotu na Midwest wzięło górę i Rob przeniósł się do Chicago, aby pracować w niektórych z najpopularniejszych restauracji miasta, w tym Del Toro, gwiazdkowanej przez Michelin North Pond i uznanej włoskiej restauracji 312 Chicago. Z niesamowitymi doświadczeniami za sobą, Rob otworzył w 2008 roku swoją pierwszą restaurację z żoną Allison. Po trzech latach uznania krytyków, para podjęła kolejny krok i otworzyła The Butcher & Larder, pierwszy lokalny, zrównoważony, całego zwierzęcia sklep rzeźniczy w Chicago. To miejsce zostało docenione za doskonałość w Craft Food & Wine, GQ, The Travel Channel, The Food Network, The Good Food Awards i nie tylko.
Informacje osobiste
- Znany z działu
- Aktorstwo
- Data urodzenia
- ( lat)
- Strona domowa
- Miejsce urodzenia
- Chicago, Illinois, U.S.
- Znany także jako
-
![]() |
2022 The Bear
Chef Rob
|
82% |